Educatief speelgoed

Kinderen ontwikkelen zich iedere dag. Vanaf de geboorte gaan ze op zoek naar nieuwe dingen en ontdekken ze de wereld. Deze ontwikkeling kun je op diverse manieren stimuleren. Één van deze manieren is het educatief speelgoed. Met educatief speelgoed zorg je ervoor dat kinderen op een speelse wijze nieuwe dingen leren. Tegenwoordig is er een groot aanbod aan educatief speelgoed, waardoor het voor de ouders interessant wordt en dat er voor ieder kind een passend speelgoed is.

Speelgoed voor iedere leeftijd

Er is een breed aanbod aan educatief speelgoed waaruit gekozen kan worden. Tegenwoordig wordt er dit soort speelgoed voor iedere leeftijd gemaakt. Het richt zich op de juiste ontwikkelingspatronen, zodat kinderen niet te veel vooruit lopen. Educatief speelgoed wordt opgedeeld in verschillende leeftijdscategorieën. Je vindt speelgoed voor de leeftijden 2 tot 4 jaar, 4 tot 6 jaar, 6 tot 9 jaar en 9 tot 12+. Het speelgoed is pedagogisch verantwoord en afgestemd naar het niveau van het kind. Je kind kan spelen met speelgoed dat dezelfde lessen leert die ze op school leren.

Spelenderwijs alles leren

De ontwikkeling van een kind staat nooit stil. Daarom is het belangrijk dat je deze ontwikkeling stimuleert. Kinderen leren veel al spelenderwijs en dit kan nog verder uitgebreid worden. Door gebruik te maken van educatief speelgoed kan jij je kind nog meer leren. Speelgoed dat nu aangeboden wordt, daagt het kind uit om zijn of haar hand-oogcoördinatie te gebruiken. Daarnaast leert het kind ook spellen, klokkijken, lezen, tellen, en schrijven.

Bekend educatief speelgoed

Er is veel educatief speelgoed waaruit gekozen kan worden. Hier vind je kleinere merken maar ook een aantal grotere en bekende merken. Een aantal bekende merken die educatief speelgoed aanbieden zijn Squla, Ravensburger, SES en Clementoni. Hierbij vind je speelgoed zoals de TipToi waarbij kinderen met een magische pen een boek ontdekken. Door op verschillende punten de pen neer te zetten, zal er geluid uitkomen of een vraag stellen. Het kind zal moeten nadenken wat het antwoord is.

Terug naar Online school
onderwijsplein-vindiq