Educatieve games

Kinderen spelen vandaag de dag het liefste spelletjes op de computer of een andere console. Veel van deze spellen zijn niet altijd leerzaam of geschikt voor kinderen. Gelukkig zijn er ook een groot aantal educatieve games waar kinderen uren plezier mee kunnen beleven. Deze educatieve games zijn voor ieder platform te vinden. Lees er hier alles over.

Spellen voor ieder platform

Zoals eerder genoemd, zijn er een groot aantal verschillende spellen die aangeboden worden. Deze spellen kunnen op meerdere platformen gespeeld worden. Wil jij als ouder ervoor zorgen dat je kind op een leuke manier toch iets leert? Dan kun je een educatieve game kopen. Deze games kun je bijvoorbeeld voor de Nintendo DS, Playstation, Xbox of computer kopen. Ook zijn er diverse spellen te downloaden voor een tablet of smartphone. Jij kan bijvoorbeeld Big Brain Academy, Trivial Pursuit Live of andere spellen kopen of downloaden. Sommige van deze spellen geven je de optie om het samen met andere te spelen. Andere spellen dagen je uit met leuke puzzels en raadsels.

De voordelen van educatieve games

Er zijn een aantal voordelen aan het spelen van educatieve games. Wij bespreken hier een aantal voordelen.

Motivatie

Educatieve spellen nodigen kinderen uit om te leren. Dit leeraspect is op een leuke manier toegevoegd waardoor kinderen niet direct het idee hebben dat ze iets leerzaams aan het doen. Hierdoor krijgen kinderen de motivatie om de spellen uit te spelen omdat er steeds weer iets nieuws en spannends aangeboden wordt. Daarnaast wordt het spel steeds moeilijker en is er steeds meer denkwerk nodig. 

Het geeft zelfvertrouwen

Kinderen krijgen zelfvertrouwen van educatieve games. Dit is mogelijk doordat ze zelfstandig problemen moeten oplossen. Hierdoor moeten ze de juiste informatie weten te onderzoeken en ontdekken om aan de hand hiervan een probleem op te lossen. Informatie die ze nodig hebben, zit vaak verstopt in het spel. Dit maakt het erg uitdagend en geeft het kind een boost wanneer ze een probleem oplossen.

Leren met veel plezier

Spellen zijn zo ontworpen dat ze ervoor zorgen dat kinderen in een flow komen te zitten. Hierdoor krijgen ze het gevoel dat ze daadwerkelijk in het spel gezogen worden. Ze ervaren veel plezier en zijn getriggered om verder te spelen. Onbewust leren ze op deze manier veel verschillende dingen en denken ze in oplossingen.

 

 

Terug naar Online school
onderwijsplein-vindiq