Online school

Normaliter gaan kinderen iedere dag naar een school om hier nieuwe dingen te leren en om vrienden en vriendinnetjes te zien. Echter is het niet voor iedereen weggelegd om iedere dag naar school te gaan. Dit kunnen verschillende factoren zijn. Dit kan door ziekte komen of doordat kinderen beter leren in een rustigere omgeving. Wij leggen je hier uit wat online school is, voor wie het nu beschikbaar is en wat de voordelen zijn hiervan.

Wat is een online school?

Een online school is een school waarbij de lessen en lesstof online aangeboden worden. Studenten kunnen de opdrachten dus online vinden en inleveren. Het contact met de leraren is minimaal. Hierdoor heb je als student een hoop zelfstandigheid nodig en ben je verantwoordelijk voor het tijdig inleveren van opdrachten. Toetsen kunnen online of op locatie gemaakt worden. 

Hoe werkt een online school?

In een online klas wordt er gebruik gemaakt van videomateriaal, een whiteboard, opdrachten, toetsen en een bibliotheek. Daarnaast ontvangen studenten de juiste theorie. Studenten leren aan de hand van praktische oefeningen de stof. Tevens kunnen studenten individuele gesprekken voeren met de leraren. Na de online les kunnen studenten ook gebruik maken van de materialen, sheets, opnames en trainingen. 

Voor wie is het beschikbaar?

Je vraagt je natuurlijk af voor wie een online school beschikbaar is. In Nederland is een online school beschikbaar voor de middelbare school en wordt het door verschillende MBO en HBO scholen en Universiteiten aangeboden. Dit is een contrast als je kijkt naar Amerika. Daar kunnen kinderen namelijk al vanaf de basis school les krijgen via een online school. Dit is zeer handig wanneer de ouders veel moeten reizen of wanneer kinderen beter presteren in een thuis omgeving.
Een online school is beschikbaar voor de basisschool. Al is dit in Nederland iets anders. Leraren hebben veelal alleen toegang tot deze online school. Hiermee kan er dus gebruik gemaakt worden van de lesstof. Deze kan gecombineerd worden in de lessen die klassikaal gegeven worden.

De voordelen van een online school

Er zitten een aantal voordelen aan een online school. Wij willen deze voordelen graag met je bespreken zodat je een goed beeld krijgt. Jij kan genieten van de volgende voordelen:

  • Je ontvangt een diploma dat erkend is.
  • Het is een innovatieve en interactieve manier van onderwijs.
  • Je hebt veel vrijheid.
  • De contactmomenten zijn live en online. Hierdoor wordt het efficiënt en effectief.
  •  Je kan de kennis direct toepassen.
  • De reistijd is niet meer van belang aangezien je alles vanuit thuis kunt doen.
  • Een combinatie van onderwijsvormen.

 

 
onderwijsplein-vindiq